Ablakroló telefonszám +36/30 460 7070
Ablakroló E-mail cím info@ablakrolo.huCsodaroló használati utasítás

1., Helyezze fel a Csodarolót az ablakra. Ehhez nyissa ki résnyire az ablakot és akassza ár a peremre. Ideális esetben akkora Csodarolót vásárolt, ami az Ön ablakperemének vastagságához illeszkedik.
Vigyázzon arra, hogy ha az ablakon van tömítés, azt az ablakperem akasztó füle ne sértse meg.
A tömítés kerüljön az akasztó mögé. Ahogy a kép mutatja.

ablakRoloCsodaroloHelyes ablakRoloCsodaroloHelytelen

2., Felhelyezés után, a roló kész a használatra.

3., Húzza le a rolóvásznat addig a pontig, ameddig szeretné.
Ott tartsa meg egy néhány pillanatig és ne engedje el. A rolónak meg kell akadnia ennek az állásnak a közelében. Ha nem akadt meg pont ott, ahova lehúzta, akkor néhány millimétert mozgassa fel és le a vásznat. Érezni fogja, ahogy a roló megakad, és nem csúszik vissza.

4., Ahhoz, hogy a lehúzott roló visszatekeredjen csupán lágyan meg kell rántania a vásznat egy néhány milliméter lefelé (2-4mm) és a vásznat azonnal elengedni.

5., Előfordulhat, hogy a rolót nem engedik el azonnal, így lehet, hogy nem tekeredik fel teljesen. Ez esetben húzza le kb. fél métert újra és engedje el a vásznat. Fontos, hogy hagyja, hogy a roló magától feltekeredjen. Ne kísérje a rolót a feltekeredés során a kezével úgy, hogy állandóan ellen tart a rugónak, hogy lassabban tekeredjen fel. Ez a rugót megviseli, és a feltekeredést gátolja.

6., A vászon teljes hossza letekert állapotban 190-195 cm. A vászon ragasztással van a rolórúdra rögzítve.
Ha a vásznat teljesen letekerte, akkor ugyan úgy kell eljárni a feltekeréssel, mint ahogy a 4. pontban olvasta.